Čaj z arónie, teplý či studený?
S pohárom čaju nič nepokazíte. Ako horúci v chladnom počasí, tak aj studený v teplejších dňoch, čaj dokáže pomôcť pri strese a nespavosti a zároveň čaj z arónie chutí naozaj lahodne. Ukážeme vám tri rýchle recepty, pomocou ktorých si sami pripravíte úžasne chutný čaj z arónie.
Horúci čaj z arónie na chladné zimné večery
Aby ľudia urobili niečo dobré pre telo a pomohli imunite, v zime si radi dajú teplý čaj. Chutný čaj z arónie zaujme nielen svojou sýto červenou farbou, ale aj jedinečnou chuťou, ktorú charakterizujú bobule arónie.
Ľadový čaj z arónie: úžasné osvieženie na leto
Čaj z arónie si môžete v teplejších mesiacoch rok vychutnať aj studený. V niekoľkých jednoduchých krokoch si pripravíte lahodný ľadový čaj, ktorý je ideálnou alternatívou napr. aj k alkoholickým nápojom na letných párty.
Arónia Chai Latte
Chai Latte, pôvodom z Indie, je ideálnou alternatívou pre ľudí, ktorí sa chcú vzdať kávy alebo sa jej jednoducho snažia piť menej. Pôvodný recept sme trochu upravili a predstavujeme vám úžasný recept na Chai Latte pre pohodové chvíle.
Dlhá tradícia čaju z arónie
Plody arónie (Aronia melanocarpa) ľudia využívajú už po stáročia. V Severnej Amerike už domorodci zo Severnej Ameriky konzumovali bobule arónie a používali ich aj ako zásoby na zimu. Do východnej a nakoniec západnej Európy sa rastlina arónie dostala až v roku 1834 cez Rusko a rýchlo sa etablovala. Bobule rastliny arónia sú bohaté na polyfenoly a vitamín C a v posledných rokoch sú u nás čoraz populárnejšie. Vďaka svojej individuálnej chuti je arónia vhodná najmä na teplé a studené nápoje. Tmavočervené bobule sa však čoraz častejšie používajú aj na varenie a pečenie. Ako čaj možno aróniu nájsť v širokej škále variantov. Pripravené v čajovom vrecúšku, ako ovocný alebo bylinkový čaj, ktorý si môžete pripraviť z čerstvých a sušených bobúľ alebo z prášku z arónie. Či už čistý ako ovocný čaj alebo rozmiešaný v bylinkovom čaji, aróniový čaj je nováčikom medzi čajovým sortimentom.