Kvalita Demeter - viac ako BIO

Pestovanie arónie podľa najprísnejších noriem biodynamického pestovania Demeter

Ocenenie Demeter - kvalita nad kvalitou

logo-ekologicky-vyrobokNaše produkty z arónie vom Langlebenhof sa môžu pýšiť práve tým, že nespĺňajú iba podmienky BIO kvality, ale taktiež sú certifikované prísnejšími podmienkami Demeter. Produkty Demeter sú vždy dvojnásobne certifikované, spĺňajúce nielen štandardy pre BIO produkty ale aj špeciálne prísne požiadavky Demeter.  Filozofia a poľnohospodárske metódy spoločnosti Demeter však prevyšujú rámec normy európskeho štandardu pre ekologicky vyrobené potraviny.       

Každý, kto si kúpi Demeter, vie, že je za tým trvalo prirodzené a udržateľné poľnohospodárstvo a spôsob spracovania.

Združenie Demeter

Demeter_RGBZdruženie Demeter vzniklo v roku 1924 a je to jediná celosvetovo uznávaná ochranná známka, ktorá uznáva certifikované produkty, ktoré sú biodynamické. Biodynamic Federation Demeter International je jediné poľnohospodárske združenie, ktoré vybudovalo sieť individuálnych certifikačných orgánov pre biodynamických farmárov na celom svete.

Štandard Demeter je najprísnejší štandard pre ekologické poľnohospodárstvo na svete.

Biodynamika - najudržateľnejšia forma poľnohospodárstva

Biodynamika je forma trvalo udržateľného a zdravého poľnohospodárstva. Nastavuje veľmi vysoké štandardy pre ekologické poľnohospodárstvo už od roku 1924. Na základe prednášok vedca a filozofa Rudolfa Steinera priekopníci v biodynamickom poľnohospodárstve odvtedy vyvíjajú túto modernú a na budúcnosť orientovanú metódu pestovania.

Je to najvyššia organická kvalita a je považovaná za najudržateľnejšiu formu pôdneho poľnohospodárstva. Má vyššie štandardy ako organické poľnohospodárstvo, pretože sa pozerá z väčšej perspektívy a snaží sa viac vrátiť, ako vyťažiť.

Biodynamické spracovanie využíva najšetrnejšie možné metódy na zachovanie hodnotnej výživy, ingrediencií a chuti. Vďaka tejto kombinácii šetrnej výroby a spracovania má ovocie Demeter a výrobky z neho obzvlášť vysoký obsah antioxidantov. Napríklad šťavy sa môžu vyrábať len priamo zo surovín, nie z koncentrátov.

V neustálom, úctivom kontakte so zemou, rastlinami, zvieratami a ľuďmi.

To znamená, že produkty značky vom Langlebenhof ako je šťava z arónie alebo prášok z arónie sa vyznačujú vynikajúcou kvalitou. Najvyššia kvalita produktov zaručená štandardom Demeter!