Je arónia vhodná v tehotenstve?

Tehotná žena

Pravdepodobne jedna z najčastejšie kladených otázok je, či môžu aj tehotné ženy konzumovať aróniu počas tehotenstva.

Tehotné ženy majú prirodzene zvýšené nutričné ​​potreby, ktoré by mali pokryť. Všetky informácie o tejto téme teraz nájdete v tomto článku.

Prečo by mali piť tehotné ženy šťavu z arónie?

Na rozdiel od všeobecného presvedčenia, že počas tehotenstva musíte „jesť za dvoch“, u tehotnej ženy sú zvýšené iba potreby na živiny a nie spotreba kalórií. Od štvrtého mesiaca sa spotrebuje len asi o 300 kcal viac. Preto je vhodné zabezpečiť vyváženú stravu. Mnoho ľudí si stále myslí, že počas tehotenstva musíte celkovo jesť viac. To však nie je pravda, jednoducho by ste mali jesť trochu opatrnejšie a uvedomelejšie. Tu prichádza na rad arónia ako univerzálna superpotravina.

Koľko šťavy z arónie je vhodné pre ženu počas tehotenstva?

(Netehotná) osoba by mala vypiť asi 100 ml šťavy z arónie denne. Aj tu môžu byť však rozdiely, preto našim zákazníkom odporúčame vždy počúvať svoje telo. Niektorí pijú malý pohár šťavy z arónie 3-krát denne a niektorí vždy po jedle. Mnohí radi pijú šťavu z arónie aj pred spaním. To isté platí aj o tehotenstve, najdôležitejším vysielačom signálu je vaše telo a najmä v tomto období by ste mali venovať pozornosť jeho signálom a správať sa podľa toho. Je všeobecne známe, že nevoľnosť počas tehotenstva je všadeprítomnou témou. Preto vám odporúčame, aby ste si dennú dávku šťavy z arónie jednoducho rozložili na celý deň.

Ako môže šťava z arónie pomôcť počas tehotenstva?

Všetci by sme si mali uvedomiť, že blogové články, ako je tento, môžu mať pre vás iba informačnú hodnotu. Počas tehotenstva by ste sa mali vo všeobecnosti spoliehať len na jednu radu, a to na radu vášho lekára. Preto vám nebudeme sľubovať, že šťava z arónie vyrieši všetky vaše tehotenské problémy. Vo všeobecnosti by ste jednoducho mali dbať na vyváženú stravu a rady svojho gynekológa. Málo spracovaných potravín, málo konzervantov. Prirodzená strava je asi najlepší spôsob.

Stručne povedané, prioritou číslo jedna počas tehotenstva je počúvať svojho lekára a to, čo vám hovorí vaše telo. Názor odborníka nič nenahradí.